Kaposvár - Nyugati temető település híres embere

<<< Bokor Péter

Dr. Boldizsár Ferenc

Boldizsár József >>>

osztályvezető főorvos
Kaposvár - Nyugati temető
szóróparcella

Dr. Boldizsár Ferenc, a Kaposi Mór Oktató Kórház Pszichiátriai Osztályának alapító osztályvezetője. A sok szakmai vihart és szervezést megért orvosi terület, a pszichiátria osztályvezetője volt. A nagyon sok türelmet és még több empátiát kívánó gyógyító tevékenység 1988-ban kapott önálló osztályt. Boldizsár Ferenc a kaposvári diák és a pécsi egyetemista volt. Orvosi munkáját is Pécsen kezdte. Az egyetem ideg és elmegyógyászati klinikáján volt tanársegéd. 1976-tól már a kaposvári kórház a munkahelye. Itt lett később főorvos, a pszichiátriai osztály megszervezője, osztályvezetője.

Kaposváron teljesedett ki igazán szakmai munkája: megszervezte többek között és működtette a töröcskei Szocioterápiás és Rehabilitációs Részleget. Országos érdeklődést váltott ki a megszervezett töröcskei napok, melynek célja a pszichiátriai osztály közegében keletkező élmények feldolgozása volt.

Sokirányú tevékenysége a gyógyítást szolgálta: a nehéz helyzetbe került, szorongásos betegséggel, lelki bajokkal küzdő embereken való segítés. Volt a Kaposi Mór Oktató Kórház orvosigazgató-helyettese, a tudományos bizottság tagja, a szakmai vezető testület tagja, s ami a pszichiátriában nagyon fontos, intézeti adatvédelmi biztos. Az Országos Pszichiátriai Társaság saját halottjaként, alelnökét gyászolta személyében. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház saját halottjaként búcsúzott tőle. Hamvait a kaposvári Nyugati temetőben lévő szóróparcellában helyezték örök nyugalomba.