Sírhelyek megváltása

sírhely, megváltás,temetés,koporsóA temetkezési törvény szerint a temetkezési helyre az jogosult temetni, aki megváltotta, illetve újraváltotta azt.

A kaposvári sírhelyek, kriptahelyek, urnahelyek megváltását, újraváltását elsősorban a kaposvári Keleti- és Nyugati temető gondnokságain lehet intézni. Eltérő esetekben, a Somogy Temetkezési Kft. Temetésfelvételi irodájában (7400 Kaposvár, Rákóczi tér 1.) is kezdeményezhető az ügyintézés.

A Somogy Temetkezési Kft. által üzemeltetett - nem kaposvári - temetőkben lévő sírhelyeket a kirendeltségeken lehet megváltani, újraváltani.

Kaposváron az alábbiakban felsorolt időtartamokra lehet megváltani a temetkezési helyeket.

 

Urnahely 10 évre
Sírhely 25 évre
Kriptahely 60 évre
Urnakripta 20 évre

Sírhely díjak

Díszsírhely fogalma

Díszsírhelyet kell biztosítani mindazok eltemetéséhez, akik részére életében, vagy halála után a képviselő-testület a város díszpolgára címet adományozta.
A díszsírhelyeket akkor is fenn kell tartani, ha a sírokat kiürítik. A temető átrendezése vagy megszüntetése esetén a díszsírok az új parcellának az erre kijelölt helyére áthelyezhetők. Az áthelyezés költségeit az azt kérő viseli. A sírhelyhasználati jogot az új díszsírhely helyén az elhalt hozzátartozói a következő 25 évre is megválthatják.