Az emlékezés napjai

Az emlékezés napjai

2013-11-01 19:12:38

Halottainkra emlékeztünk. Tíz, tizenötször többen látogattak ki a temetőkbe a hétvégén mint egy átlagos napon. Sokan az esti, gyertyafényes órákat választották. 

IMG_20131101_195550.jpg

A kaposvári keleti és nyugati temető környékén alig lehetett parkolóhelyet találni. Már tegnap délutántól jelentősen megnőtt a temetők látogatóinak száma. Ilyenkor egy átlagos naphoz képest tízszer  többen indulnak útnak és  rengetegen érkeznek vidékről is. A három nap alatt körülbelül 100 ezer ember látogat ki a kaposvári temetőkbe, ami már egy megszokott szám az elmúlt évekhez képest. A legtöbben mindenszentek estéjén érkeznek megemlékezni, hiszen ez az ünnep egyik legfontosabb pillanata.

Nézze meg videónkat:

http://kapos.hu/hirek/kultura/2013-11-01/az_emlekezes_napjai_-_videoval.html

A hagyományokhoz híven, idén is gyertyát gyújtott Szita Károly, minden kaposvári elhunyt emlékére. Kaposvár polgármester először a Keleti temetőnél felállított Mária kápolnánál rótta le kegyeletét, majd a Nyugati temetőnél az Erzsébet kápolnánál is mécsest gyújtott. A megemlékezés a Hősök temploma előtti téren folytatódott, ahol többen főhajtással emlékeztek a kaposvári hősökre és áldozatokra.

gyertyagyújtás

 

Kattintson a galériánkért!